Pokud jste nenalezli to, co hledáte, neváhejte nám napsat. Jsme zde pro Vás a rádi Vám vyjdeme maximálně vstříc. Joy4You

Jak se starat o orchideje

 

Teal Monochrome Fashion Modern Volunteer Gift Certificate (22.225 x 4.762 cm)

 

Phalaenopsis, neboli motýlové orchideje, jsou relativně nenáročné květiny, ale vyžadují několik základních kroků pro optimální růst a kvetení:

1. Světlo: Umístěte svou Phalaenopsis na světlé místo, ale vyhýbejte se přímému slunečnímu záření, které by mohlo spálit listy. Dostatečné, nepřímé světlo z okna je obvykle ideální.

2. Teplota: Phalaenopsis preferují teplotu mezi 18-24 °C během dne a mírný pokles na 15-18 °C v noci. Dbejte na stabilitu teploty.

3. Zalévání: Zalévejte, když povrch substrátu začne vysychat. Nikdy nedovolte, aby květináč stál ve vodě. Lépe je zalévat méně často než přemírně.

4. Vlhkost: Phalaenopsis si cení vzdušné vlhkosti. Můžete kolem květiny postavit misku s vodou nebo ji pravidelně stříkat vodou.

5. Hnojení: Používejte hnojivo speciálně určené pro orchideje s poloviční dávkou, a to přibližně jednou měsíčně během vegetačního období (jaro a léto).

6. Přesazení: Přesazujte Phalaenopsis pouze tehdy, když je substrát zcela rozpadlý nebo rostlina vyrůstá z obalu. Jinak je přesazování nezbytné pouze každé 2-3 roky.

 

S těmito základními kroky by měla Vaše Phalaenopsis kvést a prosperovat. Mějte na paměti, že každá rostlina může mít své specifické potřeby, a je vždy dobré pozorovat svou rostlinu a reagovat na její stav.

Zpět do obchodu